Sajam Defence & Security 2015, Bangkok-Tajland
sajam tajland

04.12.2015. Sajam „Defence & Security“ 2015. održan je u periodu od 02-05.11.2015. godine. Pored vodećih svetskih izložbi u oblasti odbrane, odbrambenih tehnologija i vojne opreme ova izložba dobija sve više značaja, posebno u azijskom regionu.

Na našem štandu poseban akcenat u prikazu eksponata i maketa dat je na sredstva iz razvojnih i proizvodnih programa Jugoimport-SDPR J.P., VTI i preduzeća odbrambene industrije. – vođene rakete ALAS, LORANA i SPIDER, vazduhoplovni kontejneri sa naoružanjem, minobacači 60mm i 120mm, familija raketa 122mm povećanog dometa, patrolni čamac PREMAX 39, bespilotnе letelicе VRABAC i PEGAZ, snajperske puške, kao i niz tipova artiljerijske, minobacačke i pešadijske municijе, lična i zaštitna oprema i dr.

U toku trajanja sajma, štand je posetilo više zvaničnih delegacija zemalja iz regiona, od kojih je najznačajnija poseta zvanične delegacije Ministarstva odbrane Tajlanda, koju su predvodili Potpredsednik vlade i Ministar odbrane.

Cilj nastupa bio je prezentacija mogućnosti srpske odbrambene industrije i razvojnih i proizvodnih programa Jugoimport-SDPR J.P., razgovori o tekućim poslovima i mogućnostima uspostavljanja saradnje na trеćim tržištima, kao i akvizicija globalne ponude.